Ziua de 4 ianuarie ne-a găsit
(pe noi, pe Xivic) la finala concursului de Karaoke organizat de
Restaurantul Bavaria Iaşi, bătând
cu pumnii în masă
şi urlând
puternic, întru folosirea temeinică
a corzilor vocale dăruite de natură.
Aşa se face
că am fost fericita câştigătoare
a premiului mare al concursului bavarez mulţumită
prietenilor, Facebook-ului, şi de ce nu,
interpretărilor vocale care la final au
alunecat în laringită
acută. La fel de bine au alunecat vodca şi
vinul roşu Sâmbureşti
pe gât în seara
aceea de neuitat aşa că
nu găsesc prilej să mă plâng de sfârşitul de
săptămână petrecut în pat în aromă de paracetamol şi
portocale.
Premiul mare a
constat într-un sejur gratuit de cinci nopţi la pensiunea CasaHumor**** din Gura Humorului, Suceava. Cazarea a fost asigurată,
micul dejun intra automat în preţul camerei duble, iar prânzul şi
cina au fost oferite în mod generos din partea Casei Humor.
Restaurant Bavaria Iaşi a oferit pe deasupra şi bănuţi de
cheltuială, astfel încât nici eu nici Silviu nu am scos nimic din
buzunarele proprii pentru o săptămână de răsfăţ. Mai greu a
fost cu stabilirea concediilor şi perioadei sejurului, dar prin
amabilitatea dnei Simona de la Restaurant Bavaria si dnei Geta de la
Casa Humor, am conchis ca 25 februarie – 1 martie e tocmai bine.
Am ajuns ceva mai
devreme decât ora de check-in, însă domnişoara recepţioneră ne-a
îndrumat spre living-ul din mansardă să profităm de masa de
biliard şi de ping pong până când se va fi pregătit camera. Cu
această ocazie, admit că Silviu este stăpân suprem peste ping
pong, şi nici eu nu m-am lăsat mai prejos la biliard. Ar trebui să
menţionez că pensiunea are şi titulatură de club select, din ce am
observat. Asta ar explica piscina, sauna şi jacuzzi-ul de la
parterul Corpului B, inclusiv televizoare şi wireless ubicue, sau
cum ar spune bunica, pistolocul. Alte caracteristici de care ne-am
bucurat au fost minibarul din cameră, curăţenie zilnică,
curăţenie perfectă, de la alb imaculat la cearşafuri călcate şi
apretate în care te scufunzi. Asta da experienţă hotelieră.
Nu, zilele nu au
curs indiscriminat în huzur. Pentru că abia în a treia – a patra
zi am reuşit să mă desprind de servici şi facultate, şi nici
atunci complet. Fiind primul concediu în care nu am planificat
nimic, nu am ştiut ce să fac cu mine.
Ah, nu e de mers
şapte ore până la următorul punct unde să punem tabăra în
drumul pe creastă? Ah, nu trebuie să fugim să prindem trenul către
următoarea destinaţie? Ah, nu trebuie să mă culc la 12 noaptea şi
să pun ceasul să sune la 2 noaptea să pot termina proiectul pentru
facultate? Cum adică? Sunt aşa multe de făcut şi stau degeaba?
Drept pentru care, în primele două zile am citit articole pentru
dizertaţie, în ciuda privirilor exasperate ale lui Silviu. E o
problemă reală, asta cu conexiunea indisolubilă la matricea
urbană. Probleme vor fi mereu puse pe masă spre rezolvare, şi nu
trebuie să fii teoretician al absurdului pentru a-ţi da seama că
jocul acesta de satisfacţie-recompensă preia ceva din redundanţa
abjectă a efortului sărmanului Sisif.
Apa face minuni
pentru minte şi suflet. Fireşte, o metodă de a ne relaxa în
timpul sejurului a fost să înotăm cât mai mult şi am profitat
atât de complexul SPA al Casei Humor cât şi de bazinul quasi-olimpic de la
complexul de agrement Ariniş din Gura Humorului. Din fericire, după
35 de ture de bazin, nu mai vrei să citeşti nici un articol pentru
dizertaţie, nici eticheta de pe cola măcar. Dar dacă tot vorbim de
etichete, un Red Label Johnnie Walker este primit întotdeauna, nu-i
aşa?
Fiecare cină
elegantă la restaurantul Casei Humor s-a încheiat cu o băutură
bună. Silviu a fost constant şi a optat mereu pentru eticheta roşie
menţionată mai sus, pe când eu am preferat licoarea vânătorilor
de elani prusaci, Jägermeister. În apărarea mea, aceasta este
propusă ca remediu pentru răceală şi trecută în meniul divers
al restaurantului sub antetul Băuturi
digestive.
Cred că e de prisos
să spun că fiecare vizită la restaurantul Casei Humor pentru a lua
micul dejun, prânzul sau cina s-au concretizat nu în simplă
ghiftuială ci în experienţe culinare de calitate înaltă.
Ar fi grozav dacă
toate restaurantele ar avea ospătari precum cei de aici.
Comportamentul afişat de către ospătarii Casei Humor nu poate fi
calificat ireproşabil (un calificativ bun de altfel) ci profesional
şi perfect elegant, fiindcă iată, nu am avut ocazia să mă
gândesc la a face reproşuri ci mai degrabă, la a lega o relaţie
de prietenie cu ei, ceea ce s-a şi întâmplat.
Am avut parte de
zile cu ceaţă şi pista de schi închisă, implicit de timp mai mult
petrecut la restaurant şi de vizionat filme. Din camera noastră, se
putea vedea însă destul de bine pista de ski, doar porţiunea
superioară. Abia în ultimele două zile, soarele şi cerul s-au înseninat oportun pentru a lăsa loc unui început de primăvară ca la carte. Prin carte, rog a se înţelege volumul de pasteluri al lui Alecsandri, cu cocori, soare care râde, dediţei şi brebenei.
În încheiere,
recomand cu căldura pensiunea Casa Humor**** pentru şedere şi pentru
restaurantul cu specific bucovinean deopotrivă. De asemenea,
recomand Restaurantul Bavaria Iaşi pentru profesionalism, experienţa
culinară ieşeană şi petrecerile tematice de Karaoke, care sunt
gustate mai ales dacă eşti acompaniat de prieteni.
O scurtă descriere
a pensiunii, care poate fi regăsită şi pe website.
Capacitatea de
cazare la pensiunea Casa Humor este de 52 locuri distribuite astfel:
Corpul A
- receptie,
restaurant (zona fumatori si zona nefumatori), sala conferinta 40
locuri,
- 6 camere duble cu
balcon
- 2 camere twin cu
balcon
- 2 camere duble
mansardate (fara balcon)
- 2 apartamente
formate din 1 camera dubla matrimoniala + 1 camera twin si grup
sanitar cu cada),
- 1 apartament
format din 1 camera dubla matrimoniala + 1 camera twin (mansardata)
si grup sanitar cu cabina de dus
Corpul B
- centrul SPA
(piscina, Jacuzzi, sauna, masaj)
- sala de agrement
- 6 camere duble cu
balcon
- 4 camere duble
fara balcon
Optional serviciile
de masa va sunt oferite in restaurantul pensiunii cu specific
bucovinean in regim a la carte, deschis zilnic intre orele
08:00-23:00, materia prima folosita in prepararea bucatelor provenind
din gospodariile taranilor locali.
No comments:
Post a Comment