PassProtect

Tuesday, 5 March 2013

Finala concursului de Karaoke organizat de Restaurant Bavaria Iasi: Sejur la Casa Humor

Ziua de 4 ianuarie ne-a găsit (pe noi, pe Xivic) la finala concursului de Karaoke organizat de Restaurantul Bavaria Iaşi, bătând cu pumnii în masă şi urlând puternic, întru folosirea temeinică a corzilor vocale dăruite de natură.

Aşa se face că am fost fericita câştigătoare a premiului mare al concursului bavarez mulţumită prietenilor, Facebook-ului, şi de ce nu, interpretărilor vocale care la final au alunecat în laringită acută. La fel de bine au alunecat vodca şi vinul roşu Sâmbureşti pe gât în seara aceea de neuitat aşa că nu găsesc prilej să mă plâng de sfârşitul de săptămână petrecut în pat în aromă de paracetamol şi portocale.

Premiul mare a constat într-un sejur gratuit de cinci nopţi la pensiunea CasaHumor**** din Gura Humorului, Suceava. Cazarea a fost asigurată, micul dejun intra automat în preţul camerei duble, iar prânzul şi cina au fost oferite în mod generos din partea Casei Humor. Restaurant Bavaria Iaşi a oferit pe deasupra şi bănuţi de cheltuială, astfel încât nici eu nici Silviu nu am scos nimic din buzunarele proprii pentru o săptămână de răsfăţ. Mai greu a fost cu stabilirea concediilor şi perioadei sejurului, dar prin amabilitatea dnei Simona de la Restaurant Bavaria si dnei Geta de la Casa Humor, am conchis ca 25 februarie – 1 martie e tocmai bine.

Am ajuns ceva mai devreme decât ora de check-in, însă domnişoara recepţioneră ne-a îndrumat spre living-ul din mansardă să profităm de masa de biliard şi de ping pong până când se va fi pregătit camera. Cu această ocazie, admit că Silviu este stăpân suprem peste ping pong, şi nici eu nu m-am lăsat mai prejos la biliard. Ar trebui să menţionez că pensiunea are şi titulatură de club select, din ce am observat. Asta ar explica piscina, sauna şi jacuzzi-ul de la parterul Corpului B, inclusiv televizoare şi wireless ubicue, sau cum ar spune bunica, pistolocul. Alte caracteristici de care ne-am bucurat au fost minibarul din cameră, curăţenie zilnică, curăţenie perfectă, de la alb imaculat la cearşafuri călcate şi apretate în care te scufunzi. Asta da experienţă hotelieră.Nu, zilele nu au curs indiscriminat în huzur. Pentru că abia în a treia – a patra zi am reuşit să mă desprind de servici şi facultate, şi nici atunci complet. Fiind primul concediu în care nu am planificat nimic, nu am ştiut ce să fac cu mine.

Ah, nu e de mers şapte ore până la următorul punct unde să punem tabăra în drumul pe creastă? Ah, nu trebuie să fugim să prindem trenul către următoarea destinaţie? Ah, nu trebuie să mă culc la 12 noaptea şi să pun ceasul să sune la 2 noaptea să pot termina proiectul pentru facultate? Cum adică? Sunt aşa multe de făcut şi stau degeaba? Drept pentru care, în primele două zile am citit articole pentru dizertaţie, în ciuda privirilor exasperate ale lui Silviu. E o problemă reală, asta cu conexiunea indisolubilă la matricea urbană. Probleme vor fi mereu puse pe masă spre rezolvare, şi nu trebuie să fii teoretician al absurdului pentru a-ţi da seama că jocul acesta de satisfacţie-recompensă preia ceva din redundanţa abjectă a efortului sărmanului Sisif.

Apa face minuni pentru minte şi suflet. Fireşte, o metodă de a ne relaxa în timpul sejurului a fost să înotăm cât mai mult şi am profitat atât de complexul SPA al Casei Humor cât şi de bazinul quasi-olimpic de la complexul de agrement Ariniş din Gura Humorului. Din fericire, după 35 de ture de bazin, nu mai vrei să citeşti nici un articol pentru dizertaţie, nici eticheta de pe cola măcar. Dar dacă tot vorbim de etichete, un Red Label Johnnie Walker este primit întotdeauna, nu-i aşa?

Fiecare cină elegantă la restaurantul Casei Humor s-a încheiat cu o băutură bună. Silviu a fost constant şi a optat mereu pentru eticheta roşie menţionată mai sus, pe când eu am preferat licoarea vânătorilor de elani prusaci, Jägermeister. În apărarea mea, aceasta este propusă ca remediu pentru răceală şi trecută în meniul divers al restaurantului sub antetul Băuturi digestive.

Cred că e de prisos să spun că fiecare vizită la restaurantul Casei Humor pentru a lua micul dejun, prânzul sau cina s-au concretizat nu în simplă ghiftuială ci în experienţe culinare de calitate înaltă.

Ar fi grozav dacă toate restaurantele ar avea ospătari precum cei de aici. Comportamentul afişat de către ospătarii Casei Humor nu poate fi calificat ireproşabil (un calificativ bun de altfel) ci profesional şi perfect elegant, fiindcă iată, nu am avut ocazia să mă gândesc la a face reproşuri ci mai degrabă, la a lega o relaţie de prietenie cu ei, ceea ce s-a şi întâmplat.

Am avut parte de zile cu ceaţă şi pista de schi închisă, implicit de timp mai mult petrecut la restaurant şi de vizionat filme. Din camera noastră, se putea vedea însă destul de bine pista de ski, doar porţiunea superioară. Abia în ultimele două zile, soarele şi cerul s-au înseninat oportun pentru a lăsa loc unui început de primăvară ca la carte. Prin carte, rog a se înţelege volumul de pasteluri al lui Alecsandri, cu cocori, soare care râde, dediţei şi brebenei.

 

În încheiere, recomand cu căldura pensiunea Casa Humor**** pentru şedere şi pentru restaurantul cu specific bucovinean deopotrivă. De asemenea, recomand Restaurantul Bavaria Iaşi pentru profesionalism, experienţa culinară ieşeană şi petrecerile tematice de Karaoke, care sunt gustate mai ales dacă eşti acompaniat de prieteni.

O scurtă descriere a pensiunii, care poate fi regăsită şi pe website.


Capacitatea de cazare la pensiunea Casa Humor este de 52 locuri distribuite astfel:
Corpul A
- receptie, restaurant (zona fumatori si zona nefumatori), sala conferinta 40 locuri,
- 6 camere duble cu balcon
- 2 camere twin cu balcon
- 2 camere duble mansardate (fara balcon)
- 2 apartamente formate din 1 camera dubla matrimoniala + 1 camera twin si grup sanitar cu cada),
- 1 apartament format din 1 camera dubla matrimoniala + 1 camera twin (mansardata) si grup sanitar cu cabina de dus
Corpul B
- centrul SPA (piscina, Jacuzzi, sauna, masaj)
- sala de agrement
- 6 camere duble cu balcon
- 4 camere duble fara balcon

Optional serviciile de masa va sunt oferite in restaurantul pensiunii cu specific bucovinean in regim a la carte, deschis zilnic intre orele 08:00-23:00, materia prima folosita in prepararea bucatelor provenind din gospodariile taranilor locali.

No comments:

Post a Comment